Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte, Ekşili köfteyi pratik bir şekilde hızlı hazırlamak için, mutlaka limonu limonunu sonradan sıkın. Pişen sulu köftenin içine limonu sıkmanız, hem köftelerin pişmesini engellemez hemde damakta mayhoş bir tat bırakır. Ekşili köfteleri yaparken öncelikle misket köfteleri hazırlamakla başlayın. Ardından bir tepsiyi unlayarak sulu köftenin suyunu hazırlayana kadar una bulanmış tepside bekletin. Şimdi Ekşili Terbiyeli Sulu Köftenin yapım aşamasına geçelim.
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Malzemeler
Köftesi İçin
- 250 gram yağsız dana kıyma
- 2 yemek kaşığı Osmancık pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yumurta akı
- tuz ve karabiber
Terbiyesi İçin
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta sarısı
Suyunu Hazırlamak İçin
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre sıcak su
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Hazırlanışı
Öncelikle Ekşili Terbiyeli Sulu Köftenin köftelerini yapmakla başlayın. Geniş ve derin bir kaba kıymayı, Osmancık pirincini, yumurta akını koyarak karıştırmaya başlayın. Daha sonra içine soğanı küçük küçük yemeklik doğrayarak, unu, tuzu ve karabiberi koyarak köfteyi toparlayın ve küçük küçük misketler hazırlayarak bir tepsinin içini unlayın ve hazırlamış olduğunuz misketleri içine atın. Köftelerin sulu harcını hazırlayana kadar dinlendirin.
Daha sonra geniş bir tencerenin içine unu ve tere yağını koyarak kavurun. Daha sonra üzerine sıcak suyu ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra su kaynamaya başlayınca içine misket köfteleri atın. Köfteler pişene kadar sulu köfteyi karıştırın. Daha sonra ayrı kapta yumurta sarısını ve limon suyunu dökerek iyice çırpın ve yavaş yavaş sulu köftenin içine dökün. Dökerken sulu köftenin harcı çürümesin diye iyice karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz dinlendikten sonra servis tabaklarına alarak servis edin.
Şimdiden Afiyet Olsun.......