Sulu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sulu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İçli Köfte

Sulu içli köfte, özellikle kış günlerinde içimizi ısıtan ve doyuran bir yemek tarifidir. Küçük büyük herkesin severek yediği bu yemek oldukça besleyici ve doyurucu bir tencere yemeğidir. İster öğlen yemeğinde ister akşam yemeğinde afiyetle yiyebilirsiniz. Bu tarif, aile bireylerini bir araya getiren sıcak bir aile yemeği sunar. Şimdi, Mardin usulü sulu içli köfte tarifine geçelim.

Sulu İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Dış Hamuru İçin
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane yumurta
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin
  • 3-4 tane orta boy soğan
  • 500 gram kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı olarak pul biber

Sulu İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları ince ince doğrayın ve yanmaz tavaya bir miktar sıvı yağ koyup kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kıymayı ekleyip karıştırın. Kıyma da kavrulduktan sonra üzerine baharatları ilave edip karıştırın ve önceden ince ince doğranmış maydanozları da ekleyip ocağın altını kapatın.

Ayrı bir tarafta, sulu içli köftenin hamurunu yapmak için geniş bir leğene ince bulguru koyun ve üzerine irmiği ekleyin, karıştırın. Daha sonra yumurtaları ekleyin, tuzunu koyup yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş su ekleyin ve iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince üzerini kapatın ve biraz bekletin. Bu işlem, hamurun şişmesini sağlar. Biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Geniş bir tepsiye dizin ve üzerini kurumaması için nemli bir bezle kapatın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Elinizi ıslatarak hamuru elinize alın ve ortasına bastırarak çevirin ve açın. Açtığınız hamurun içine hazırladığınız karışımdan bir çay kaşığı kadar koyup bastırarak kapatın. Hazırladığınız harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve bir tepsiye dizin.

Başka bir tarafta, büyük bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve yarıya kadar suyla doldurup kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra içine biraz tuz koyup karıştırın. İçli köfteleri teker teker kaynar suya ilave edin. Köfteleri iki seferde pişirin ki dağılmasınlar. Köfteler haşlandıktan sonra yavaş yavaş suyun üzerine çıkacaktır. Bu şekilde görüldüğünde 1-2 dakika daha kaynatıp bir kevgir yardımıyla dikkatlice sudan çıkarın. Eğer kızarmış seviyorsanız, haşladıktan sonra yumurtaya bulayıp tereyağında kızartabilirsiniz.

Sulu içli köfte tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sulu Patatesli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Patatesli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri