Unlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Unlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Sulu Köfte Tarifi

Kültür mirasımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan yöresel yemeklerimizin tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. Anadolu'da yüzyıllar boyunca farklı şartlarla birlikte yemeklerde sürekli bir değişim yaşanmıştır. Bu değişimlerle birlikte günümüze kültür mirasımızın öncüsü yemeklerimiz taşınmıştır. Unlu sulu köfte yemeği ülkemizin her bölgesinde bilinir ve yapılır. Yapılışında bölge bölge değişikliklere rastlanılabilir. Biraz emek isteyen bir yemek olsa da lezzeti harikadır. Unlu sulu köftenin yapımında kıyma ve sebze çeşitleri bulunur. Protein, demir, çinko ve folik asit bakımından zengin ve içerisindeki malzemelerle de doyurucudur.

Unlu Sulu Köfte Tarifi Malzemeleri

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç

Köfteleri Bulamak için

  • 1 su bardağı un

Terbiyesi için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu

Unlu Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğan ve sarımsağı suyunu çıkartmamaya çalışarak rendeleyelim. Kıyma, yumurta, un, ince bulgur ve baharatları güzelce harmanlayalım. Ele hafif yapışacak bir harç elde edelim. Unlu sulu köftenin harcı çok yapışıyorsa unun miktarını biraz arttırabiliriz. Bir kaseye su dolduralım ve harçtan fındık büyüklüğünde köfteler yapalım. Bir tepsiye birkaç yemek kaşığı un serpelim ve köftelerimizi una bulayalım.

Patates ve havucu küp şeklinde doğrayalım. 1 litreden biraz fazla su kaynatalım, su kaynayınca köfte, patates ve havuçları atalım. Taşmaması için de tenceremizin kapağını yarım bırakalım. Malzemeler piştikten sonra terbiyeleri için malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş ilave edelim. Birkaç dakika daha karıştırarak unlu sulu köftemizi ocaktan alalım. Yemeğimizi sıcak servis edelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kudret

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Bu unlu sulu köfte tarifini denerken köftelerin dağılmaması için nelere dikkat etmeliyim? Ayrıca terbiyesini eklerken yemeğin kesilmemesi için önerileriniz var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kudret, köftelerin dağılmaması için öncelikle kıymayı yeterince yoğurmalısınız. Yoğurma işlemi köfte harcının birbirine iyice yapışmasını sağlar. Ayrıca, köfte harcına biraz un veya galeta unu eklemek de köftelerin dağılmasını önler. Köfteleri yaparken elinizi suya batırarak şekil vermek de köftelerin pürüzsüz olmasını sağlar.

Terbiyeyi eklerken yemeğin kesilmemesi için terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemelisiniz. Terbiyeyi eklerken yemeğin sıcaklığının da çok yüksek olmamasına dikkat edin, bu sayede terbiyenin kesilmesini önlemiş olursunuz. Ayrıca, terbiyeyi eklemeden önce biraz sıcak çorba suyuyla terbiyeyi ılıştırarak yemeğe eklemek de işinizi kolaylaştırır.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni