Terbiyeli Pirinçli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Terbiyeli Pirinçli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Özellikle kış aylarında ekşili ve oldukça lezzetli tadı ile her evin vazgeçilmezi olan terbiyeli pirinçli sulu köfte, çorba ve yemek olarak tüketilebilen yöresel bir lezzettir. İlk kez deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Terbiyeli Pirinçli Sulu Köfte İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 400 gr az yağlı köftelik kıyma
  • 10-12 dal maydanoz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kırık pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı ince kısırlık bulgur
  • Göz kararı az miktarda un
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yarım adet limonun suyu

Yemeği için

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • Göz kararı karabiber
  • Göz kararı tuz

Terbiyeli Pirinçli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Köftelik kıyma, derin bir kabın içine alınır. Kuru soğan, kabukları soyulduktan sonra ince ince doğranarak kaba eklenir. 10-12 dal maydanoz da yıkanıp doğranır ve kaba ilave edilir. Ardından köfte için gerekli olan diğer malzemeler de kabın içine eklenir ve tüm malzemeler yaklaşık 15-20 dakika kadar, köfte kıvamına gelene dek iyice yoğrulur.

Köfteden küçük küçük parçalar alınarak bilye gibi yuvarlanır ve unlanmış tepsiye alınır. Köfteler unlansın diye tepsi hafifçe sallanır. Bu uygulama sırasında ellerin ıslatılması işin daha kolay yapılmasını sağlar.

Orta boy bir tencerenin içine sıvı yağ koyulup, kuru soğan soyulur ve küçük küçük doğrandıktan sonra bu yağda kavrulur. Küp şeklinde doğranmış havuç, göz kararı tuz ve karabiber de eklenir ve üzerine sıcak su ilave edilerek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır.

İlk olarak 2 adet patates soyulup yıkanır ve küp küp doğranarak tencereye eklenir. Üzerine unlanmış köfteler ilave edilir. Tüm malzemelerin pişmesine 5 dakika kala, bir tas içinde 1 adet yumurtanın sarısı eklenir. Üzerine yarım adet limonun suyu sıkılır ve eklenir. Yumurta ve limon karıştırılır. Karıştırma sırasında içine 2-3 kaşık yemeğin suyundan ilave edilir ve yavaşça yemeğin üzerine dökülür. 1-2 dakika sonra ocaktan alınır.

Servis tabaklarına alınarak sıcak şekilde servis edilir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bidayet

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu terbiyeli pirinçli sulu köfteyi ilk kez deneyeceğim, acaba köfteleri unlayarak tencereye eklerken dağılma sorunu yaşar mıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Bidayet,

Terbiyeli pirinçli sulu köfte yaparken köftelerin dağılmaması için birkaç püf noktasına dikkat etmen önemli. İlk olarak, köfteleri hazırlarken iyice yoğurmalısın, bu sayede malzemeler birbirine daha iyi tutunur. Köfteleri unlayarak tencereye eklemek, dağılma riskini azaltır ancak yine de köfteleri dikkatlice tencereye bırakmaya özen göstermelisin. Ayrıca, su kaynadıktan sonra köfteleri ekleyip, ocağın altını kısarak pişirirsen, dağılma ihtimalini minimuma indirirsin. Umarım denemen başarılı olur ve afiyetle yersin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Sulu Köfte

Sulu Köfte

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kıymalı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kıymalı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sade Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sade Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Köfte Kaç Dakikada Pişer?

Sulu Köfte Kaç Dakikada Pişer?

Güncel

Yalancı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri