Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Çorbası

Sulu köfte çorbası; hazırlanması oldukça kolay ve son derece lezzetli bir çorba türüdür. Akşam yemeklerinde sık sık tercih edilen bu tarif, besleyici ve doyurucu özellikleriyle de öne çıkar. Bu yazıda, sulu köfte çorbası için gerekli malzemelerden ve tarifin hazırlanışından bahsedeceğiz.

Sulu Köfte Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 200-300 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • Çeyrek su bardağı pirinç veya bulgur
  • 1,5-2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet et bulyon
  • 2 yemek kaşığı un

Sulu Köfte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki malzemeler temin edildikten sonra sulu köfte çorbasının hazırlanışına geçilebilir. Sulu köfte çorbasını pişirmek için gerekli aşamalar ise şu şekildedir:

  • İlk olarak sulu köfte çorbası için köfte hazırlanmalıdır. Bunun için kıyma, pirinç (veya bulgur) ve diğer baharatlarla iyice homojen bir karışım elde edene kadar yoğurulur.
  • Yoğrulan karışımın parçalar halinde sığabileceği bir kabın tabanı unla kaplanır.
  • Yoğrulan kıyma karışımından nohuttan biraz büyük parçalar koparılarak yuvarlanır ve unla kaplı tepsiye dizilir.
  • Köfteler hazırlandıktan sonra, 1,5 litre su bir tencerede et bulyon ile kaynatılır.
  • Kaynayan suya köfteler teker teker atılır ve pişirilir.

Köfteler hazırlandıktan sonra sıra çorbanın terbiyesinin hazırlanmasına gelir. Terbiyeyi hazırlamak için:

  • Yoğurt genişçe bir kaba konur.
  • Yumurta sarısı, kalan un ve limon suyu yoğurtla karıştırılarak iyice homojen bir karışım elde edilir.
  • Bu karışım tamamlandıktan sonra köftelerin pişirildiği sıcak sudan 1,5-2 su bardağı kadar bir miktar terbiyenin üzerine dökülür.
  • Terbiye bu şekilde son halini aldıktan sonra iyice karıştırılır ve köftelerin üzerine eklenir.
  • Artık sulu köfte çorbası neredeyse tamamlanmıştır. Bu son karışım da yarım saat kadar pişirilir.
  • Çorbanın tuzu, yağı ve eklenmek istenen başka bir sosu varsa bu aşamada eklenir.
  • Son olarak, çorba hazırlamadaki rutin uygulanarak sulu köfte çorbası servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Boratay

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Bu tarifte köfteleri hazırlarken unla kaplanmış tepsiye diziyoruz. Un kullanmak köftelerin birbirine yapışmaması için mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet Boratay, un kullanmak köftelerin birbirine yapışmamasını sağlamak için tercih edilir. Ayrıca, un köftelerin dışının daha çıtır olmasına da yardımcı olabilir. Bu şekilde köfteler hem şekillerini daha iyi korur hem de pişirme sırasında daha güzel bir dokuya sahip olurlar.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni