Tencerede Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Tencerede Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Sulu Köfte

Tencerede sulu köfte, yapımı oldukça kolay, lezzetli ve pratik bir yemektir.

Bu yemek, sağlıklı, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu kadar, enerji de sağlar.

Büyüklerin ve çocukların iştahla yiyebileceği çok lezzetli bir öğündür.

Özel günlerinizde misafirlerinize kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz çok güzel bir tattır.

Yanında tane tane pilav ile Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır.

Tencerede Sulu Köfte ve Bölgesel Farklılıklar

Tencerede sulu köfte, Anadolu'nun hemen hemen her bölgesinde ufak tefek değişikliklerle pişirilen ve çok severek yenilen bir yemektir.

Köfteleri hazırlarken biraz zaman alsa da damakta bıraktığı sıcacık ev yemeği lezzeti ve kokusu harikadır.

Kilo problemi olan ve kilosuna dikkat eden kişilerin bu yemeğin içeriğinde bulunan undan dolayı kalorisi yüksek olduğu için dikkatli yemeleri gerekir.

Bu yemeği yerken porsiyonu küçük tutmalarında fayda vardır.

Tencerede Sulu Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 litre su
  • 1 su bardağı un
  • Zeytinyağı

Tencerede Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğanın bir tanesinin kabukları soyulup, yıkandıktan sonra bir kap içerisine rendelenir.

Üzerine kıyma, yumurta, tuz, pirinç ve isteğe bağlı olarak baharatları ekleyerek iyice yoğurun.

Köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde yuvarlayın.

Diğer taraftan bir tepsi üzerine un serpilir ve köfteler bu tepsi üzerine koyarak unlanması sağlanır.

Diğer kuru soğanı ince ince yemeklik olarak doğrayın ve bir tencereye alın, üzerine zeytinyağı ilave ederek ocak üzerinde orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulduktan sonra üzerine salça ekleyerek biraz daha karıştırarak kavurun.

Daha sonra üzerine suyu ilave edin.

Su kaynadıktan sonra tepsi içerisindeki unladığınız fındık büyüklüğündeki köfteleri su içerisine atın ve tencerenin kapağını kapatın.

Köfteler pişinceye kadar orta ateşte kaynatın.

Tencerede sulu köfte piştikten sonra servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.

Tüm sevdiklerinizle ve ailenizle birlikte çok lezzetli, mis gibi, harika yemeği afiyetle yiyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ümit

26 Temmuz 2024 Cuma

Tencerede sulu köfte tarifini denemek istiyorum ama köfteleri unlamadan yapsam kıvamı etkilenir mi? Ayrıca, pirinç yerine bulgur kullanabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ümit,

Tencere yemeği olarak sulu köfte yaparken köfteleri unlamadan da yapabilirsiniz, fakat unlama işlemi köftelerin dağılmaması için bir miktar yardımcı olabilir. Yani, köfteleri unlarsanız daha iyi bir kıvam elde edebilirsiniz. Pirinç yerine bulgur kullanmak da mümkün; bulgur köftenin içine farklı bir dokunuş katacaktır ve gayet lezzetli olabilir. Denediğinizde sonuçları paylaşırsanız sevinirim. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni