Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçsiz sulu köfte, Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında yer alan oldukça lezzetli ve sağlıklı bir yemek çeşididir. Bu tarif, özellikle pilav çeşitleri eşliğinde sofraları bir şölene çevirir. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifi denemeye ne dersiniz?

Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
  • 300 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yeteri kadar tuz

Pişirmek İçin
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet orta irilikte patates
  • 1 adet havuç

Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Pirinçsiz sulu köfte hazırlığına, kıymayı, kuru soğanı ve sarımsağı incecik kıyarak başlıyoruz. Kıymayı karıştırma kabına alıp, ince bulguru ekleyerek tıpkı çiğ köftede olduğu gibi yoğurmaya başlıyoruz. Ardından yoğrulan köfte harcının üzerine sırayla yumurtayı ve tüm baharatları ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Bulgurlar şişene kadar yoğurma işlemine devam etmeliyiz. Bu aşamada yoğurma işlemi oldukça önemlidir çünkü yeterince yoğrulmayan harçtan yapılan köfteler pişme sırasında dağılabilir. Köfte harcını elimizle sıktığımızda birbirini tutuyorsa, harcımız kıvam almış demektir. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, köfte harcından misket iriliğinde parçalar alarak yuvarlayıp, hafifçe unlanmış bir tepsiye diziyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz.

Patates ve havuçları yemeklik doğrayarak hazır hale getiriyoruz. Bir tencereye tereyağını eritip, üzerine biber ve domates salçalarını ekleyerek birkaç dakika kavuruyoruz. Üzerine havuç ve patatesleri ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Sebzelerin üzerine 1,5 litre kadar sıcak su ekleyip, 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra misket köfteleri tencereye ekleyerek 15 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz. Ocaktan almadan önce köftelerin suyu azalmış ise biraz daha göz kararı sıcak su ekleyebiliriz. Hazır hale gelen pirinçsiz sulu köfteyi ocaktan alarak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Köfte Sulu Olursa

Köfte Sulu Olursa

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sulu Köfte Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçasız Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçasız Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri