Sulu Köfte Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Sulu Köfte Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Yemeği

Sulu köfte yemeği, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Özellikle yanında bir porsiyon pirinç pilavı ve cacık ile mükemmel bir uyum sağlar. Bu yemeği özel günlerde veya ailenin bir arada olduğu akşam yemeklerinde hazırlayarak sofranızı güzel bir ziyafete çevirebilirsiniz.

Malzemeler

Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet büyük boy patates
  • 5-6 adet arpacık soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı acı biber salçası (Arzuya göre tatlı biber salçası da kullanılabilir)
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yeteri kadar su

Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı ılık su

Sulu Köfte Yemeği Nasıl Yapılır?

Sulu köfte yemeğinin yapımına ilk olarak köfteleri hazırlayarak başlanır. Köfte için kıyma rahat yoğurulacak bir kabın içerisine alınır ve üzerine baharatlar ile yumurta ilave edilip karıştırılır. Baharatlar ile özleşen kıymanın içerisine bir yemek kaşığı salça ve yıkanmış pirinçler ilave edilir ve yoğurmaya devam edilir. Yoğrulan kıymadan birer fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp bir tepsinin içerisine bırakılır. Akabinde tepsinin üzerine bırakılan köfte parçalarından bir tanesi avuç içerisine alınır ve su ile ıslayıp yuvarlanır. Diğer parçalar da yuvarlanıp üzerlerine un serpiştirilip bekletilir. Yanmaz bir tavanın içerisine birkaç yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenir ve yağ ısınınca köfteler içerisine ilave edilip bir dakika kadar kızartılır. Kızaran köfteler yağın içerisinden bir tabağın üzerine alınıp bekletilir.

Sulu köfte yemeğinin pişeceği tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı tereyağı ilavesi yapılıp eritilir. Eriyen yağın içerisine ilk önce kabukları soyulmuş ve yıkanmış arpacık soğanlar eklenip kavrulur. Soğanların üzerine kabuk kısmı soyulup yıkanmış olan patates, zar şeklinde doğranır ve soğanlar ile yumuşayana dek kavrulur. Kavrulma işlemi biten patateslerin içerisine bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı biber salçası ilave edilip kaşık ile karıştırılır. Harç istenilen kıvamda pişince tencereye hafif kızarmış köfteler ilave edilir ve biraz karıştırılıp köftelerin üzerine baharatlar ile tuz ilavesi yapılıp karıştırılır ve üzerine kaynar su ilavesi yapılıp sulu köfte yemeği pişirilmeye bırakılır. Tencerenin kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar kısık ateşte sulu köfte yemeği pişirilir ve sıcak olarak sunum yapılır.

Ekstra Bilgiler

Sulu köfte yemeği, protein ve karbonhidrat açısından zengin bir yemektir. Yanında taze bir salata ve yoğurt ile dengeli bir öğün elde edilebilir. Ayrıca, köftelere eklenen pirinç, köftelerin dağılmasını engeller ve daha dolgun bir tat sağlar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Patatesli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Patatesli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri