Sulu Köfte Çorbası Nasıl Yapılır? Sulu köfte çorbası, hem besleyici hem de doyurucu bir ana yemek olarak servis edilebilen, vitamin ve protein açısından zengin bir yemektir. Kış günlerinde sıcak sıcak servis edilen bu çorba, çocuklar dahil herkesin beğenisini kazanır. Görüntüsü iştah açıcı, tadı nefis olan bu çorba, özellikle soğuk havalarda sofraların vazgeçilmezi olabilir. O halde, tarifimize vakit kaybetmeden başlayalım. Sulu Köfte Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Köftesi İçin
Sulu Köftenin Terbiyesi İçin
Sulu Köfte Çorbası Nasıl Yapılır? Bir yoğurma kabında köftenin tüm malzemelerini yoğurun. Pirinçleri 1-2 kez rondodan geçirip karışıma dahil ederseniz, köfteleriniz daha sıkı ve sert olur. Tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğurduktan sonra misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteler bir kenarda beklerken, bir çorba tenceresine küp şeklinde doğranmış patates ve havuçları koyun. Sıvı yağı da ekledikten sonra havuç ve patatesleri soteleyin. Yaklaşık 5 bardak sıcak su ekleyip kaynatın. Çorbanızın kıvamı tamamen sizin tercihinize bağlı olduğundan, su miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Havuç ve patatesler yumuşadıktan sonra hazırlanan sulu köfteleri de ekleyin ve köfteler pişene kadar kaynatmaya devam edin. Bu arada, bir kâsenin içinde yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak terbiye hazırlayın. Hazırlanan terbiyeye, sulu köfte suyundan bir kepçe yardımıyla azar azar ekleyerek terbiyeyi temperleyin. Yani, yumurtanın kesilmesini önlemek için yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Terbiyeyi çorbaya ilave ettikten sonra, çorbayı 5-6 dakika daha kaynatın. Böylece "Sulu Köfte Çorbası Nasıl Yapılır?" sorusunun cevabını vermiş olduk. Afiyet olsun. |