Sulu Yağlı Köfte, çok güzel ve lezzetli bir yöresel ana yemektir. Görünümü ile iştah açıcı olan bu yemek, misafirlerinizi ağırlamak için mükemmel bir seçenektir. Eğer bugün ne pişirsem diyorsanız, mutlaka sulu yağlı köfte yapmayı deneyin. Misafirleriniz de bu harika yemeği severek yiyecek ve bayılacaklardır. Sulu Yağlı Köfte İçin Gereken Malzemeler
Sosu İçin
Sulu Yağlı Köfte Nasıl Yapılır? Bulguru bir gözden geçirin ve taş varsa ayıklayın. Ardından bulguru geniş bir leğene dökün. Üzerine ince doğradığınız soğanı ekleyin ve ardından tuz, salça ve kıymayı ilave edin. Bu karışımı ara ara su ekleyerek yaklaşık 25-30 dakika boyunca yoğurun. Köfte hamuru macun kıvamına geldiğinde, fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve minik toplar halinde şekil verin. Her köfteyi elinizin içinde hafifçe bastırarak yassı hale getirin. Köfteler hazır olunca bir kenara bırakın ve sosu hazırlamaya başlayın. Yemeği yapacağınız tencereye yağı ve ince doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından içine salça ekleyin, rendelenmiş domatesleri ve baharatları ilave edin. Son olarak 3-4 su bardağı suyu ekleyin. Sosu kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirin. Sos piştikten sonra, önceden hazırladığınız köfteleri tencereye ekleyin ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocağı kapatın. Yöresel sulu yağlı köfte yemeği artık sunuma hazırdır. Afiyet olsun. |