Basit Sulu Köfte TarifiSulu köfte, hemen hemen herkesin severek tükettiği bir yemek çeşididir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek, akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Üstelik bu yemek, misafirler için de iyi bir alternatiftir. Ancak birçok kişi, zahmetli bir yemek olduğunu düşündüğü için sulu köfte yapmaktan kaçınır. Sizlere, hem zamandan kazanmanızı hem de lezzetli bir yemek tatmanızı sağlayacak basit bir sulu köfte tarifini paylaşacağım. Tüm malzemelerine sadık kalarak yaptığınızda, ailenizin bu enfes köfte yemeğini severek yiyeceğinden emin olabilirsiniz. Üstelik, çocuklarınız da bu lezzeti severek tüketecektir. Sıklıkla yaptığım ve keyifle sunduğum basit sulu köfteyi sizlere şiddetle tavsiye ediyorum; mutlaka denemelisiniz. Basit Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Basit Sulu Köfte Nasıl Yapılır?Basit sulu köfte yapmak için ilk olarak patatesleri ve yemeğin sulu kısmını hazırlayarak başlıyoruz ki zamandan kazanalım. İlk olarak doğradığımız kuru soğanı ve sıvı yağı derin bir tencereye alıp, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından karabiber, pul biber, ve salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz ve sıcak su ilave ediyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız patatesleri ekleyip tuz atıyoruz. Patatesler pişerken biz köfteleri hazırlıyoruz. Köfte için derin bir kâsenin içerisine kıyma, kimyon, karabiber, tuz, irmik, yumurta, un, ekmek dilimleri, rendelenmiş sarımsağı ve kuru soğanı ilave edip iyice yoğuruyoruz. Daha sonra yoğurduğumuz köfteden misket büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Pişmiş olan patatesin içerisine köfteleri ekliyoruz. Yaklaşık 5 dakika daha pişirip, yemeğimizi dağılmaması için ocaktan indiriyoruz. Basit sulu köftemizi sıcak olarak, yanında bir dilim limon eşliğinde servis yapabiliriz. Afiyet olsun. |
Bu tarifi denedim ama patatesler tam pişmeden köfteler dağılmaya başladı, acaba nerede yanlış yaptım?
Cevap yazGülberk, tarifinizi denerken yaşadığınız sorun için üzgünüm. Köftelerin dağılmaması için birkaç noktaya dikkat edebilirsiniz. Öncelikle, köfte harcını iyi yoğurmak ve dinlendirmek önemli. Ayrıca, patatesleri daha ince dilimleyerek ya da önceden biraz haşlayarak tarifinize ekleyebilirsiniz. Bu şekilde patatesler daha hızlı pişer ve köfteler dağılmaz. Umarım bir sonraki denemenizde daha başarılı olursunuz.