Sulu İzmir Köfte Tarifi Sulu İzmir köfte, lezzeti ve sunumuyla herkesin beğenisini kazanan bir yemektir. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilerek tüketilir. Yanında ev yapımı yoğurt veya ayran ile servis edildiğinde tadına doyulmaz. Şimdi, sulu İzmir köfte tarifini detaylı bir şekilde inceleyelim. Gerekli Malzemeler
Sulu İzmir Köfte Nasıl Yapılır? Kuru soğanı soyup ince ince doğrayın veya rendenin büyük gözünde rendeleyin. Geniş bir kap alarak içine soğanı ekleyin. Bayat ekmek içini elle ufalayarak karışıma ekleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Kıymayı, baharatları ve yumurtayı ekleyerek tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından parmak uzunluğunda ince ve uzun köfteler yaparak bir tabağa dizin ve dinlenmeye bırakın. Patatesleri soyup köftelerle aynı boyutta dilimleyin. Bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyip iyice ısıtın. İlk önce patatesleri, ardından köfteleri hafifçe kızartın. Aşırı kızartmadan almanız, yemeğin daha hafif olmasını sağlar. Kızarttığınız patates ve köfteleri bir fırın tepsisine bir patates, bir köfte olacak şekilde dizin. Sos hazırlamak için kızartma yaptığınız yağdan bir kepçe alıp küçük bir tavaya koyun. Ocağa alarak içine 3 adet rendelenmiş domates ekleyin. Kekik ve tuz ekledikten sonra sosu kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Dilerseniz ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerine dökün. Bir adet domatesi soyup dilimleyin ve tepsinin üzerine sıralayın. Çarliston biberleri patateslerin büyüklüğünde kesip aralara dizin. Tepsinin kenarına iki su bardağı su ekleyerek önceden ısıtılmış fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişirin. Sulu İzmir köfteniz hazırdır. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |