Tavuk kıymalı sulu köfte: Tavuk kıymalı sulu köfte beyaz et sevenler için güzel bir ana yemektir. Sulu köftelerde kırmızı etin haricinde değişik bir tat arayanlar için tavuk kıymalısı tavsiye edilir. Bu iştah kabartan güzel yemeğin tarifine geçelim.
Tavuk kıymalı sulu köfte için gerekli malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü.
- 2 adet rendelenmiş soğan.
- 1.5 su bardağı kadar köftelik ince bulgur.
- 1 adet yumurta.
- 1 çorba kaşığı salça (Biber ya da domates salçası olabilir)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- Tuz.
Suyunun hazırlanması için
- Bir çorba kaşığı domates salçası.
- 1 çay kaşığı domates salçası.
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber.
- Bir çay kaşığı kuru nane.
- Karabiber.
- Tuz.
Tavuk kıymalı sulu köfte yapılışı
Marketlerde tavuk kıyması satılır. Eğer bulamasak iki tane tavuk göğsünü mutfak robotunu kullanarak kıyma olana kadar çekelim. İçerisine malzemelerin hepsini ekleyerek kıvama gelinceye kadar yoğuralım.
Mutfak robotumuz yoksa tavuk göğsünü tahtanın üzerine sererek bıçak ile ince, ince doğrayın. Bıçakla ağzı ile hızlı, hızlı vurarak kıyma haline getirebilirsiniz. Tavuk eti çabuk dağılıp kıvama gelir. Daha sonra kuru soğanları soyup rendeliyoruz. Bunu kıymanın üzerine döküyoruz. Bir tane yumurtayı kırıyoruz. Köftelik ince bulguru da ekledikten sonra, salçasını baharatları ve az tuz ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğururken ellerimizi ılık suda ıslatılırsa daha iyi yoğrulur. İyice yoğrulan malzemeleri fındık tanesi büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizin ortası ile yuvarlayarak şekil veriyoruz.
Diğer taraftan derin bir tencereyi ocağa alıp içerisine sıvı yağ döküp ısıtıyoruz. Daha sonra salçasını, kuru naneyi, kırmızı biberini ilave ederek karıştırıyoruz. Tencerenin içerisine 4-5 su bardağı kadar sıcak su koyup kaynamaya bırakalım. Su kaynayınca köfteleri ilave ederek kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz. En son tuzunu kontrol edip, ocağın altını kapatıyoruz. Tavuk kıymalı sulu köftemiz hazırdır. Dinlendirdikten sonra sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.