Nohutlu Sulu Köfte Nohutlu sulu köfte, özellikle kış aylarında seveceğiniz ve besleyici bir tariftir. Elinizin altında hazır haşlanmış nohut varsa, bu tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz. Nohut yemeği pişirdiğinizde biraz fazla haşlayarak derin dondurucuya atmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde pilavlara, çorbalara ve diğer yemeklerinize de kolayca ekleyebilirsiniz. Nohutlu sulu köfte, özellikle Güneydoğu mutfağında sıkça yapılan bir yemektir ve çocukların gelişimine katkı sağlar. İçeriğindeki protein nedeniyle oldukça besleyici olan bu yemeği birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin. Gerekli Malzemeler
Yapılışı Köfteleri hazırlamak için yoğurma kabının içine kuru soğanı rendeleyelim. Buna köftelik bulguru, unu, kuru nane dışındaki baharatları, tuzu ve yumurtayı ilave edelim. Dana kıymayı da ekleyerek köfteyi yoğurmaya başlayalım. Köfte hamurunun kıvamı biraz sert olacak. Yoğurma işlemi bitince köfte hamurunu 15 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. Bunları un serpilmiş bir tepside toplayalım. Böylece köftelerin yapışmasını engellemiş oluruz. Sonrasında tencerede sıvı yağı kızdırarak domates ve biber salçasını biraz kavuralım. Buna biraz kuru nane ilave ederek kavurma işlemini sürdürelim. Nanenin aroması böyle daha güzel çıkar. Haşlanmış nohutları ve hazırladığımız köfteleri de ilave edelim. Üzerine kaynar durumda su ilave edelim. Suyun miktarı köftelerin biraz üzerine çıksa yeterli olur. Bu şekilde kısık ateşte 20-25 dakika pişen nohutlu sulu köfte hazır hale gelir. Sıcak olarak yemeğinizi ikram edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi önceden haşlanmış nohutunuz olursa, nohutlu sulu köfte kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Afiyet olsun. |