Ispanaklı Sulu Köfte Ispanaklı sulu köfte, zengin besin değerleri ve hafif tadıyla bilinen bir yemek tarifidir. Bu tarif, özellikle içinde bulunan ıspanak ve bulgur sayesinde demir ve diğer önemli vitaminler açısından oldukça zengindir. Ayrıca, köftenin kıyma yerine köftelik bulgur ile yapılması, yemeği daha hafif ve herkesin rahatlıkla tüketebileceği bir seçenek haline getirir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ıspanaklı sulu köfte, hem görünümü hem de lezzeti ile sofralarınızı süsler. Şimdi bu enfes yemeğin yapılışını birlikte inceleyelim; Gerekli Malzemeler
Yapılışı Öncelikle bir kabın içerisine bulguru koyun ve kaynatılmış suyu üzerine aktararak üstünü kapatıp bir süre dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi bittikten sonra içine un ve tuzu koyarak yoğurmaya başlayın. Ara ara su ekleyerek hamur haline gelen köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayıp bir kabın içine alarak dinlenmeye bırakın. Artık ıspanaklı sulu kısmını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kuru soğanları ince ince doğrayarak bir tencere içine alın ve üzerine bir miktar sıvı yağ koyarak ocakta pişmeye bırakın. Diğer taraftan da soyup küp-küp doğradığınız domatesleri, pembeleşen kuru soğanların içine aktararak bir süre pişirmeye bırakın. İyice pişen sebzelerin içine domates salçasını da ekleyerek eritin ve diğer taraftan da ıspanaklarınızı ince doğrayarak bu sebzelerin içine katın ve iyice kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler piştikten sonra daha önceden hazırlamış olduğunuz misket köfteleri bu sebzeli suyun içine aktarın ve yaklaşık yirmi dakika boyunca kaynatın. İyice kaynadıktan sonra içine isteğinize göre tuz ve limon suyu ekleyerek iki dakikada o şekilde kaynatın. Artık servis etmeye hazır hale getirebilirsiniz. İsteğinize göre tereyağını eritip üstünde gezdirerek ya da sade bir halde bir servis tabağının içine bir miktar alarak yemeye hazır hale getirebilirsiniz. Siz de hemen bu muhteşem lezzet olan ıspanaklı sulu köfte tarifini deneyerek sofranızı muhteşem bir hale getirebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Bu tarifin farklı versiyonlarını denemek isterseniz, köftelere çeşitli baharatlar ekleyerek damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Ayrıca, ıspanak yerine farklı sebzeler kullanarak da yeni lezzetler keşfedebilirsiniz. Örneğin, pazı veya karalahana gibi yapraklı sebzelerle de bu tarifi deneyebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Kutsel
24 Temmuz 2024 ÇarşambaBu tarifte bulguru kaynatılmış suyla dinlenmeye bırakmak zorunda mıyız yoksa direkt yoğurabilir miyiz? Domates salçasının miktarını artırmak tadını nasıl etkiler? Ayrıca, baska hangi sebzelerle bu tarifi denediniz?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaKutsel, bulguru kaynatılmış suyla dinlendirmek, bulgurun yumuşamasını ve daha kolay yoğrulmasını sağlar. Ancak, direkt yoğurmayı tercih edersen, bulgur daha kıtır olabilir ve yoğurma işlemi biraz daha zorlaşabilir. Domates salçasının miktarını artırmak, yemeğin tadını daha yoğun ve ekşimsi yapabilir. Tarife farklılık katmak için havuç, kabak veya taze soğan gibi sebzelerle de deneyebilirsin. Afiyet olsun!