İrmikli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

İrmikli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sulu Köfte

İrmikli Sulu Köfte Hakkında

İrmikli sulu köfte, yapımı oldukça basit klasik bir Türk yemeğidir. Çorba görünümlü bu yemek, özellikle çocuklar için harika bir öğün olabilir. Bulgurlu, pirinçli ya da irmikli olarak yapılabilir. Kıymaya katılan bu maddeler sayesinde hem kıymanın dağılması engellenir hem de yemek daha lezzetli bir hal alır. Bu tarifi mutlaka deneyin.

İrmikli Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gr. az yağlı dana kıyma,
  • 1,5 çorba kaşığı irmik,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası,
  • Yarım çorba kaşığı kırmızı biber salçası,
  • Yaklaşık 5 su bardağı kaynar su,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet patates,
  • Damak tadınıza göre tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • Bir tutam maydanoz.

İrmikli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Eğer yemeğinizin daha besleyici ve zengin görünmesini isterseniz bezelye, haşlanmış nohut ya da havuç gibi sebzeler de kullanabilirsiniz. Köfteyi yoğurmaya başlamadan önce patatesi ve soğanı (varsa diğer sebzeleri) soyup küp şeklinde doğrayarak bir kenarda bekletin. Daha sonra köfteyi yoğurmaya başlayın. Geniş bir kabın içerisine kıymayı, irmiği, tuzu, karabiberi ve maydanozu ekleyerek yaklaşık 10 dakika yoğurun ve 15 dakika dinlenmesi için bekletin.

Kıymanın dinlenme işlemi tamamlandıktan sonra köfteleri küçük misketler şeklinde yuvarlayın. Köfte malzemesinin elinize yapışmaması için elinizi biraz yağlayın ya da ıslatın. Böylece daha kolay yuvarlarsınız. Bir tepsiye un serpin ve yaptığınız topları tepsiye atın, arada sırada tepsiyi biraz sallarsanız köfteler birbirine yapışmaz. Köftelere şekil verme aşaması bitince köftelerin pişirme aşamasına geçin.

Bunun için çelik tencerenin içerisinde zeytinyağı ile soğan ve patatesleri kısık ateşte 15 dakika kadar soteleyin. Daha sonra biber ve domates salçasını ilave ederek biraz kavurun. Kavrulan sebzelerin üzerine kaynar suyu ilave edin. Patateslerin sertliği gidene kadar biraz daha kaynatın. Başka sebzeler kullanacaksanız pişme derecesine göre yemeğe ekleyin. Daha sonra köfteleri ilave edebilirsiniz. Köftelerin dağılmamasını sağlamak için yemeği kısık ateşte pişirin. Piştiğinde irmikli sulu köfteyi yemek tabağına doldurun ve üzerini maydanoz ile süsleyin.

Ekstra Bilgiler

İrmikli sulu köfte, yanında pilav veya taze ekmek ile servis edildiğinde lezzetini daha da arttırır. Ayrıca, bu yemeği bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirdiğinizde, ertesi gün daha da lezzetli olacaktır. İrmikli sulu köfte, özellikle kış aylarında sıcak bir öğün olarak tercih edilebilir. Besleyici ve doyurucu özellikleri sayesinde, çocuklar ve yetişkinler için ideal bir yemektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte

Sulu Köfte

Sulu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri