İrmikli Sulu Köfte İrmikli Sulu Köfte Hakkında İrmikli sulu köfte, yapımı oldukça basit klasik bir Türk yemeğidir. Çorba görünümlü bu yemek, özellikle çocuklar için harika bir öğün olabilir. Bulgurlu, pirinçli ya da irmikli olarak yapılabilir. Kıymaya katılan bu maddeler sayesinde hem kıymanın dağılması engellenir hem de yemek daha lezzetli bir hal alır. Bu tarifi mutlaka deneyin. İrmikli Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeler
İrmikli Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Eğer yemeğinizin daha besleyici ve zengin görünmesini isterseniz bezelye, haşlanmış nohut ya da havuç gibi sebzeler de kullanabilirsiniz. Köfteyi yoğurmaya başlamadan önce patatesi ve soğanı (varsa diğer sebzeleri) soyup küp şeklinde doğrayarak bir kenarda bekletin. Daha sonra köfteyi yoğurmaya başlayın. Geniş bir kabın içerisine kıymayı, irmiği, tuzu, karabiberi ve maydanozu ekleyerek yaklaşık 10 dakika yoğurun ve 15 dakika dinlenmesi için bekletin. Kıymanın dinlenme işlemi tamamlandıktan sonra köfteleri küçük misketler şeklinde yuvarlayın. Köfte malzemesinin elinize yapışmaması için elinizi biraz yağlayın ya da ıslatın. Böylece daha kolay yuvarlarsınız. Bir tepsiye un serpin ve yaptığınız topları tepsiye atın, arada sırada tepsiyi biraz sallarsanız köfteler birbirine yapışmaz. Köftelere şekil verme aşaması bitince köftelerin pişirme aşamasına geçin. Bunun için çelik tencerenin içerisinde zeytinyağı ile soğan ve patatesleri kısık ateşte 15 dakika kadar soteleyin. Daha sonra biber ve domates salçasını ilave ederek biraz kavurun. Kavrulan sebzelerin üzerine kaynar suyu ilave edin. Patateslerin sertliği gidene kadar biraz daha kaynatın. Başka sebzeler kullanacaksanız pişme derecesine göre yemeğe ekleyin. Daha sonra köfteleri ilave edebilirsiniz. Köftelerin dağılmamasını sağlamak için yemeği kısık ateşte pişirin. Piştiğinde irmikli sulu köfteyi yemek tabağına doldurun ve üzerini maydanoz ile süsleyin. Ekstra Bilgiler İrmikli sulu köfte, yanında pilav veya taze ekmek ile servis edildiğinde lezzetini daha da arttırır. Ayrıca, bu yemeği bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirdiğinizde, ertesi gün daha da lezzetli olacaktır. İrmikli sulu köfte, özellikle kış aylarında sıcak bir öğün olarak tercih edilebilir. Besleyici ve doyurucu özellikleri sayesinde, çocuklar ve yetişkinler için ideal bir yemektir. |