Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sulu Köfte

Etli Sulu Köfte, genel olarak herkesin severek yediği ve beğenisini toplayan bir köfte türüdür. Harika lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği ile de akşam yemeklerinizde ve davet sofralarınızda yer vererek sevdikleriniz ve konuklarınız için mükemmel bir şölen hazırlayabilirsiniz.

Etli Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 1/2 kg köftelik kıyma
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Etli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Etli sulu köfte hazırlamaya öncelikle karıştırma kabımıza yarım kg kıymayı ekleyerek başlayalım. Ardından kıymanın üzerine 2 su bardağı köftelik ince bulguru, kabukları soyularak incecik kıyılmış 1 adet kuru soğan, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek köftelik harcımızı iyice yoğuralım.

İyice yoğrularak yumuşayan köfte harcımızdan fındık büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra avuç içimizi hafifçe ıslatarak yuvarlamaya başlayalım. Köftelik harcın tamamını aynı şekilde yuvarlayarak hafifçe un serpiştirilmiş bir tepsinin içine yerleştirelim.

Daha sonra uygun bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek ocağa koyalım ve yağ eridikten sonra kalan 1 adet kuru soğanı incecik doğrayarak tencereye ilave edelim. Kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyerek kavurmaya devam edelim. Ardından salçaların üzerine sıcak su ilave ederek suyun kaynamasını bekleyelim.

Su kaynadıktan sonra üzerine hazırladığımız köfteleri ekleyerek karıştıralım ve köfteleri pişmeye bırakalım. Köfteler pişerken suyunu çekmişse üzerine sıcak su ilave ederek suyunu ayarlayalım ve tuzunu kontrol ederek pişen köfteleri ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunalım.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Köfteleri yuvarlarken ellerinizi hafifçe ıslatmak, köftelerin daha kolay şekil almasını sağlar.
  • Köfte harcını bir süre buzdolabında dinlendirirseniz, köfteleriniz daha lezzetli ve kıvamlı olur.
  • Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Bu hem lezzet katar hem de görsel olarak hoş bir sunum sağlar.
  • Yemeğinizin yanına taze ekmek veya pilav ekleyerek tamamlayıcı bir öğün oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tencerede Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri