Pirinçli Sulu Köfte Pirinçli Sulu Köfte Nedir? Pirinçli sulu köfte, et, pirinç ve çeşitli baharatlardan yapılan köftelerin su ile pişirildiği geleneksel bir yemektir. Bazı bölgelerde çorba olarak tüketilirken, İç Anadolu'da ana yemek olarak tercih edilmektedir. Yapısının sulu olması, sindirimini kolaylaştırır ve kişilere şişkinlik hissi vermez. Pirinçli Sulu Köfte Malzemeleri
Pirinçli Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Yemeğimizin yapımına öncelikle tencereye zeytinyağını alarak başlıyoruz. Yağın üzerine küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri ekleyip, sıcak su ilavesi yaparak pişmeye bırakıyoruz. Patatesler suyun içerisinde pişerken, biz de köftelerin yapım aşamasına geçelim. Derin bir kap alalım ve içerisine soğanı rendeleyip, suyunu sıktıktan sonra ilave edelim. Ardından soğanın üzerine kıyma, salça, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yoğrulmuş karışıma yıkanmış pirinçleri ekleyelim ve tekrar yoğurup küçük parçalar koparalım. İçerisinde bulunan pirincin şişme olanağı düşünülerek parçaların oldukça küçük olmasına dikkat edelim ki piştiğinde misket büyüklüğüne gelsin. Kopardığımız parçaları yuvarlayıp bir tepsiye dizelim ve üzerine un serpiştirelim. Una bulanmış köfteleri kaynayan suyun içerisine alalım ve köfteler pişene dek yaklaşık 15-20 dakika kaynatalım. Pişmiş olan yemeğimizi ocaktan alalım ve sıcak olarak sunum yapalım. Ekstra Bilgiler Pirinçli sulu köfte, besleyici değerleri yüksek bir yemektir. Zengin protein içeriği sayesinde özellikle büyüme çağındaki çocuklar ve sporcular için ideal bir yemektir. Ayrıca, içerdiği sebzelerle vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengindir. Bu yemeği daha da lezzetlendirmek için limon suyu ve taze nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |