Havuçlu Patatesli Sulu Köfte Havuçlu Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Köfteler İçin
Sulu Harcı İçin
Hazırlık Aşamaları Öncelikle yemeği hazırlarken köftelerden başlayın. Geniş bir kabın içine köftelik ince bulguru dökerek biraz sıcak su ile ıslatın ve ağzını kapatarak dinlenmeye bırakın. Daha sonra üzerine kıymayı ve yumurtayı kırarak iyice yoğurun. Daha sonra içine yemeklik küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin. Son olarak baharatlarını da ekleyerek harmanlayın. Daha sonra küçük küçük misketler hazırlayarak unladığınız tepsinin içine atın ve sulu köftenin harcını hazırlayana kadar dinlendirin. Böylelikle köfteler kendini toparlayacaktır. Daha sonra geniş bir tencere içine sıvı yağı dökerek ocağın üzerine alın. Soğanı küp küp yemeklik doğrayarak kavurun. Patates ve havuçları iyice yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük ve küp şeklinde doğrayın. Bu şekilde havuçlar ve patatesler daha çabuk pişecektir. Pembeleşen soğanların içine havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulan harcın içine domates salçası ve biber salçasını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra sıcak suyu ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan suyun içine köfteleri de ekleyerek kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Baharatları içine ekleyerek köfteler pişene kadar kısık ateşte pişirin. İlk sıcağı geçtikten sonra dinlenen sulu köfteleri servis kasesine alarak üzerine tereyağı gezdirip servis edin. Ekstra Bilgiler Bu yemeği hazırlarken köftelerin unlu tepside dinlendirilmesi önemli bir adımdır. Ayrıca, patates ve havuçların salçalı sos ile kavrulması, sebzelerin lezzetini artırır ve pişme sürelerini kısaltır. Soğanın kavrulması esnasında dikkatli olunmalı, fazla yanmaması sağlanmalıdır. Bu tarif, zengin besin değerleri ve lezzeti ile hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir ana yemektir. Afiyet olsun! |
Mustafa Berk
23 Temmuz 2024 SalıKöfteleri unlu tepside dinlendirmezsem birbirine yapışır mı? Ayrıca patates ve havuçları kavurmadan direkt tencereye atsam pişme sürelerinde fark olur mu? Soğanı fazla kavurursam yemeğin tadı bozulur mu?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Mustafa Berk,
Köfteleri unlu tepside dinlendirmezseniz, birbirine yapışma ihtimalleri oldukça yüksek olabilir. Un, köftelerin yüzeyinde bir bariyer oluşturarak yapışmalarını engeller. Patates ve havuçları kavurmadan direkt tencereye atarsanız, pişme sürelerinde fark olur. Kavurma işlemi, sebzelerin yüzeyini hafifçe pişirir ve tatlarını yoğunlaştırır, bu da yemek pişerken zaman kazandırır. Soğanı fazla kavurursanız, yemeğin tadı karamelize olur ve hatta yanabilir, bu da yemeğin tadını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden soğanı orta ateşte, altın rengi alana kadar kavurmanız en idealidir. Afiyet olsun!