Masterchef Kalitesinde Sulu Köfte Tarifi
Malzemeler (4-6 kişilik):
- Köfte için
- 400 gr kıyma (yarı yarıya karışık)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- Sosu için
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Yapılışı:
1. Köfte Hazırlığı:
- Bulguru ılık suda 15 dakika bekletin
- Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, süzülmüş bulgur ve tüm baharatları derince bir kasede yoğurun
- Maydanozu ekleyip 10-15 dakika daha yoğurmaya devam edin
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın
2. Sos Hazırlığı:
- Tencereye sıvı yağı alın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurmaya devam edin
- Sıcak suyu ekleyin, tuz ve kırmızı biberi ilave edin
3. Pişirme:
- Hazırladığınız köfteleri kaynayan sosun içine tek tek yerleştirin
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
- Son 5 dakika ateşi kapatıp dinlenmeye bırakın
Masterchef Püf Noktaları:
- Köfte harcını iyice yoğurarak daha lezzetli olmasını sağlayın
- Köfteleri eşit boyutta yaparak homojen pişme sağlayın
- Salçayı iyice kavurarak renginin ve lezzetinin daha güzel olmasını sağlayın
- Pişirme sırasında tencerenin kapağını sık açmayın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanına pirinç pilavı ve cacık ile mükemmel gider
- Üzerine taze nane ve limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz
|